Jungman Jansson

Gåsamiddag | 9 november 2018

Den 10 november är det Mårtensafton, en dag då man av tradition gärna äter gås. Helgen kallas ofta för Mårten gås eller mårtensgås. På Jungman Jansson inleder vi helgen med att servera en traditionsenlig Gåsamiddag - Fredag den 9 november från kl. 18.30.

Bakgrundshistorien till varför vi äter gås på Mårtensafton handlar om biskopen Martin av Tour som levde i Frankrike på 300-talet. Det berättas att han inte ville bli biskop och därför försökte gömma sig bland gässen när han skulle bli vald, men att han blev avslöjad av deras kackel. Dagen är uppkallad efter biskopen, som senare blev helgonförklarad. 

På Mårtensafton äter man traditionellt en gåsmiddag bestående av svartsoppa, gås och äppelkaka. På Jungman Jansson kommer vi att servera den klassiska menyn som hör högtiden till:

Förrätt: Svartsoppa med krås eller hummersoppa

Varmrätt: Gås med klassiska tillbehör

Dessert: Skånsk äppelkaka

Kostnad 

3-rätter 495kr (inkl. vinpaket 830 kr)

2-rätter 400kr  

Gåsamiddagen är för oss en härlig tradition i höstmörkret och ett perfekt tillfälle att samlas hela familjen. I all stress är det dock enkelt att glömma bort att ro om varandra och därför hjälper vi till att påminna och erbjuder 20 procent rabatt på maten till familjens äldre medlemmar som passerat 65 år.

Till årets Gåsamiddag krävs bordsbokning. Boka ditt bord på nummer 031-458580.

 

Jungman Jansson | Önnereds Brygga | 031-45 85 80 | info@jungmanjansson.com